Skip to main content

Over ons

Céline Desmet
Apotheker - titularis

Ik was reeds als kind overtuigd dat ik apotheker wilde worden. Waarom wist ik toen niet, het was een gevoel. En mijn gevoel zat al heel vroeg juist! Mensen kunnen helpen is het liefste wat ik doe. Daarnaast ben ik enorm gepassioneerd door alles wat met gezondheid te maken heeft. Mijn beroep als apotheker zorgt voor de perfecte combinatie tussen beide. 

In 2013 studeerde ik af als apotheker aan de KU LEUVEN. Na mijn studies ging ik meteen aan de slag als apotheker-provisor, in een apotheek nabij mijn ouderlijk dorp. Ik droomde er van om ooit een eigen apotheek te kunnen hebben. Die droom was veel dichter bij dan gedacht. 

In juni 2015 nam ik de apotheek van Westouter over. Dat was de grootste sprong die ik ooit maakte.  Ik verhuisde 60 km van mijn ouderlijk huis en dit helemaal alleen naar een dorp waar ik niemand kende! Ik werd er meteen heel warm ontvangen. Het was de beste sprong die ik ooit gemaakt heb. Ik was op slag verliefd op Westouter en zijn inwoners. 

Het warme gevoel dat ik hier meteen kreeg, geef ik graag aan jullie door. Ik koos destijds heel bewust voor een dorpsapotheek. Je kent iedereen en het contact wordt heel persoonlijk. De apotheek run ik dan ook met hart en ziel. Een persoonlijk en warm contact is mijn stokpaardje. 


Bij mij kan je terecht met al uw vragen over uw gezondheid. Gezondheid gaat immers veel verder dan medicatie alleen. Tot snel? 

Hanna Carette
Adjunct apotheker

Hallo, ik ben Hanna Carette. Sommigen van jullie zagen me misschien al in de apotheek (of erbuiten). Ik ben afkomstig uit Loker en volgde mijn middelbare opleiding in het Sint-Janscollege in Poperinge. Ik heb ook vele jaren lid en leidster geweest in de KSA van Westouter.

Toen ik na het middelbaar moest kiezen wat ik later wilde doen, had ik daar niet echt een idee van. Ik wilde mensen helpen en geneesmiddelen interesseerden me ook heel erg. Uiteindelijk maakte ik toen de keuze om apotheker te worden en daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad. Ik leerde veel bij doorheen de jaren opleiding, maar het meeste nog toen ik mijn stage deed bij Céline. De theorie omzetten in de praktijk leverde zeer boeiende ervaringen op. De afwisseling tussen bereidingen maken en mensen helpen en informeren aan de balie spreekt me ook zeer aan.

Na mijn opleiding ging ik dan aan de slag in apotheek Omni-Chimie in Langemark. Ondertussen ben ik trotse Westouternaar geworden en bood er zich een nieuwe uitdaging aan. Ik vond twee part-times ‘op de streke’.  Zo vervoeg ik Céline nu voor enkele dagen in de week en zul je me waarschijnlijk nog vaker zien. Tot snel?